2009-02-13 18:50:27• hírek • Szatmar.ro

Nagytakarítás a lengyel fociban

A tizenegyedik egyesületet is visszasorolták Lengyelországban bundázás miatt.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) Fegyelmi Bizottságának csütörtöki gyűlésén a testület visszasorolta a másodosztályba a Jagiellonia Bialystok csapatát, amely az ötödik olyan egyesület, amely az elmúlt fél év alatt elveszítette élvonalbeli tagságát.

 

A.PZPN és a lengyel igazságszolgáltatási szervek 2005-ben kezdték el kivizsgálni az ország labdarúgásában történt eseményeket, melynek következtében több egyesület, vezető, edző, játékos és bíró ellen bundázás gyanújában vádat emeltek. A lengyel labdarúgás a 2004-2005-ös szezonban érte el mélypontját, az vizsgálatok is erre az idényre koncentráltak.

Ami a Jagiellonia Bialystok csapatát illeti, tizenkét esetből öt alkalommal látta bizonyítottnak a szövetség a bundázást, ezért az Ekstraklasy 10. helyén álló egyesületet a nyártól a második osztályba sorolták. Ezzel a kelet-lengyel csapat az ötödik olyan együttes, amelyet megfosztottak első osztályos tagságától, mivel a nyári bajnoki szünetben a Korona Kielce, az egy évvel korábbi bajnok Zaglebie Lubin valamint a Widzew Łódź és a Zaglebie Sosnowiec is hasonlóképpen járt, míg az alsóbb osztályokban további hat csapat kényszerült egy osztállyal lentebb kezdeni a következő évadot.

A Jagiellonia szurkolótáborának transzparense

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: